Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Megtiszteltetés számunkra, hogy felkereste honlapunkat. Örömünkre szolgál, ha segítségére lehetünk a hazánkkal, a magyar-albán politikai, gazdasági, kulturális és diplomáciai kapcsolatokkal összefüggő kérdései megválaszolásában.

Albánia ma már NATO tag és EU tagjelölt ország. A Magyarország iránt tanúsított lakossági nyitottságot és rokonszenvet mindennapi munkánk során is jól érzékeljük. A magyar és az albán nép több vonatkozásban is élő történelmi sorsközössége, a több ponton hasonló jövőbeli céljaink olyan alapot jelentenek, amelyre baráti, szövetséges országokként bízvást lehet és kell is építeni. Fontosnak tartjuk, hogy mindazok, akik nemcsak hasonlóképpen gondolkodnak a magyar-albán kapcsolat-építés jövőjéről, hanem tenni is kívánnak a két ország együttműködésének fejlesztéséért, folyamatos lehetőséget kapjanak egy tartalmában rendszeresen megújuló, de alapvető céljaiban változatlan szolgáltatás rendszeres igénybe vételére.

Azt reméljük továbbá, hogy honlapunkkal hozzájárulhatunk a két nép és a két ország közötti hagyományos kapcsolatok erősítéséhez. Albániai diplomáciai jelenlétünk tapasztalataira, a fogadó ország állampolgárainak legfőbb érdeklődési irányaira támaszkodva a honlap egyszerre kínál jó kiindulópontot az üzleti és a magáncélú érdeklődőknek, rendelkezésre bocsátja a legfrissebb konzuli információkat és naprakész tájékoztatást ad a beutazás feltételeiről. Ugyancsak rendszeresen beszámol a Nagykövetség mindennapos tevékenységének legfontosabb eseményeiről.