Hírek

Tarlós István főpolgármester Tiranában

A két főváros kapcsolatainak fejlődéséről, Budapest és Tirana kapcsolatainak fejlesztéséről tárgyalt egymással Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Erion Veliaj, tiranai főpolgármester. A budapesti főpolgármestert fogadta Ilir Meta albán elnök is, aki elismerően szólt a magyar-albán kapcsolatok helyzetéről és alakulásáról.
Tovább

Orbán Viktor az albán államfővel tárgyalt

A kétoldalú kapcsolatok fejlődéséről, a határok védelméről valamint az Európai Unió balkáni bővítéséről is tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Ilir Meta, az Albán Köztársasági elnöke.
Tovább

Albánia példaértékűnek tekinti a magyar külügyi modellt (2018.02.21.)

Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár az albániai Európa-ügyi és Külügyminisztérium vezetőivel tárgyalt 2018. február 21-én. Az EU-tagjelölt Albánia a külgazdasági terület integrálását tervezi a külügyi tárcájába – e téren nyitottak a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium 2014-es létrehozását övező megoldásokra és tapasztalatokra.
Tovább

V4 elnökség megnyitója

2017. június 29-én a tiranai EU Info Centerben szimbolikusan átvettük a V4 soros elnökségi feladatokat. Az eseményt a lengyel V4 elnökség egy évét összefoglaló promóciós kisfilm vetítésével nyitotta meg Karol Bashura nagykövet.

Tovább

Megemlékezés

2017. június 15.
Tovább