Hírek

Hungarissimo – Magyar Kulturális Hét Albániában

Magyarország és Albánia diplomáciai kapcsolatfelvételének 100. évfordulója alkalmából a 2022-ben szervezett változatos kulturális programok részeként november 2-6 között került megrendezésre a ”Hungarissimo – Magyar Kulturális Hét” Albánia több nagyvárosában (Tirana, Fier, Korca)
Tovább

Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa

Már csak 100 nap, és Veszprém a Bakony-Balaton régióval közösen Európa Kulturális Fővárosa lesz: 2023-ban ez a régió viselheti az Európai Unió legjelentősebb kulturális címét. 100 nap múlva, január 21-én és 22-én, a Himnusz megszületésének 200. évfordulójához és a magyar kultúra napjához kapcsolódva ünnepeljük a programév indulását.
Tovább

Balassi Nyári Egyetem 2022 - ösztöndíjpályázat meghirdetése!

A pályázat célja, hogy az elnyerhető ösztöndíj segítségével a Balassi Nyári Egyetemen résztvevők fejleszthessék magyarnyelv-tudásukat és Magyarországgal kapcsolatos ismereteiket elmélyíthessék és megerősíthessék. A pályázat beküldési határideje: 2022. április 1.
Tovább

Meet the Visegrad Fund in Tirana!

Come join the webinar in Tirana from the 3rd to 4th of March, 2022.
Tovább

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS (2022/23) - KKM Balassi Képzési Programok: hungarológiai, magyarságismereti és műfordító képzés

A Márton Áron ösztöndíjprogram keretében meghirdetésre kerülnek a 2022/2023-as tanévre szóló pályázatok a következő képzésekre vonatkozóan: - Hungarológiai képzés - Magyar nyelvi és magyarságismereti képzés - Műfordító képzés
Tovább