Hírek

Nemzeti ünnepi fogadás

Nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából a magyar nagykövetség fogadást tartott. Megjelenésével megtisztelte Nagykövetségünket Ilir Meta elnök, Taulant Balla frakcióvezető, Leka herceg, valamint több minisztérium vezetője, a társadalmi és gazdasági élet neves szereplői.
Tovább

A Magyar Nagykövetség közreműködésével Durresben emlékművet állítottak az I. világháború áldozatainak

A Magyar Nagykövetség közreműködésével Durresben emlékművet állítottak az I. világháború áldozatainak, különösen a LINZ gőzhajó 2700 áldozatának emlékére. Balla Lóránt nagykövet beszédet mondott a LINZ gőzhajó 2700 áldozata, egyben az I. világháború valamennyi tengeri áldozata emlékére avatott emlékmű átadásán. A Durres város önkormányzata, a tiranai osztrák és magyar nagykövetség összefogásával megvalósult köztéri alkotás három nyelven emlékezik meg a 1918 márciusában aknára futott hajó tragédiájáról. Az SS Linz története magyar nyelven: https://hu.wikipedia.org/wiki/SS_Linz
Tovább

Tarlós István főpolgármester Tiranában

A két főváros kapcsolatainak fejlődéséről, Budapest és Tirana kapcsolatainak fejlesztéséről tárgyalt egymással Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Erion Veliaj, tiranai főpolgármester. A budapesti főpolgármestert fogadta Ilir Meta albán elnök is, aki elismerően szólt a magyar-albán kapcsolatok helyzetéről és alakulásáról.
Tovább

Orbán Viktor az albán államfővel tárgyalt

A kétoldalú kapcsolatok fejlődéséről, a határok védelméről valamint az Európai Unió balkáni bővítéséről is tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Ilir Meta, az Albán Köztársasági elnöke.
Tovább