Hírek

Albánia példaértékűnek tekinti a magyar külügyi modellt (2018.02.21.)

Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár az albániai Európa-ügyi és Külügyminisztérium vezetőivel tárgyalt 2018. február 21-én. Az EU-tagjelölt Albánia a külgazdasági terület integrálását tervezi a külügyi tárcájába – e téren nyitottak a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium 2014-es létrehozását övező megoldásokra és tapasztalatokra.
Tovább

V4 elnökség megnyitója

2017. június 29-én a tiranai EU Info Centerben szimbolikusan átvettük a V4 soros elnökségi feladatokat. Az eseményt a lengyel V4 elnökség egy évét összefoglaló promóciós kisfilm vetítésével nyitotta meg Karol Bashura nagykövet.

Tovább

Megemlékezés

2017. június 15.
Tovább

Magyar-albán közvetlen légi járat indításáról írtak alá szándéknyilatkozatot Budapesten

Magyarország és Albánia közötti közvetlen légi járat indításáról írt alá szándéknyilatkozatot Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Sokol Dervishaj albán közlekedési és infrastrukturális miniszter Budapesten.
Tovább

Értékalapú együttműködés Albániával

V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár egynapos albániai látogatása során megbeszélést folytatott Lefter Koka környezetvédelmi miniszterrel, ezt követően részt vett és beszédet mondott a 23-ik Tiranai Nemzetközi Vásár megnyitó ünnepségén, majd pedig köszöntötte és megnyitotta a Földművelésügyi Minisztérium és a Tiranai Magyar Nagykövetség közös szervezésében megrendezett Tiranai Hungarikum Estet.
Tovább